yogachara

 

 


home
yogaCAYtherapierunnerslessen
docent
links

 

 

 

 

links

 

YOGA VOLGENS DE STIJL VAN IYENGAR

Iyengar yoga is een actieve yoga, die bestaat uit de beoefening van lichaamshoudingen (asanas) en ademhalingstechnieken (pranayama).

Iyengar yoga kenmerkt zich door precisie in de yogahoudingen. De houdingen versterken en versoepelen het lichaam. Positieve effecten zijn al na korte tijd merkbaar: verbetering van de algehele conditie en versterking van de spieren. Yoga zorgt voor mentale stabiliteit en ontspanning.

Pranayama zijn technieken om de ademhaling te beheersen waardoor de concentratie toeneemt. Het kan zowel stimulerend als rustgevend werken.

Beoefening van yoga is ook zeer geschikt voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat, stress en hoofdpijn. Zie voor informatie de pagina yoga als therapie.

De lessen zijn voor jong en oud, stijf of soepel; bij iedereen doen de oefeningen hun werk. Yoga kan aandoeningen die de hogere leeftijd vergezellen voorkomen of verlichten. In de lessen wordt met hulpmiddelen gewerkt, zodat de houdingen door iedereen uitgevoerd kunnen worden.

Iyengar yoga docenten hebben een opleiding van tenminste 3 jaar gevolgd en zij hebben een goede kennis van de anatomie van het menselijk lichaam.

Iyengar YogaChara

 

CONTACT